Jenter og teknologi

26.april er den internasjonale jenter og teknologi dagen, Girls in ICT day. I samband med denne var Knappskog skule invitert til Media City Bergen og eit arrangement der. Arrangementer var i regi av Odanettvetket, Lær kidsa koding,  Girls Geek dinner og Media City Bergen.

Arrangementet starta med enkel servering. Etter litt mat var det tid for små foredrag, Vi fekk vite meir om Media City Bergen og bedriftene som er ein del av medieklynga i Bergen. Etter det var det vår tur å halde innlegg. Silje, Maia og Karoline på 6.trinn og Silje, Linea, Vibeke, Siren, Vera og Ingrid på 7.trinn presenterte kodeprosjekt som dei har jobba med på skulen. Både kodeprosjekt i Scratch, koding med Arduino, ubruklege robotar med Micro;bit og droneflyging. Super innsats frå dei ni elevane! Etter presentasjonane fekk dei også ei omvising i Media City Bergen. Det var også workshop for dei som ønska det.

Vi er veldig takksame for å få lov å bidra på ei slik samling og elevane våre gjorde ein super innsats med å vise jentene i salen at jenter også kan kode. Jenter og teknologi høyrer saman!

 

Her kan du lese kva BA skreiv om arrangementet